Vær med til at indsamle data, og lær om mørkets vigtighed

Vi vil meget gerne samarbejde med lærere på Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn, og igangsætte fælles projekter, hvor lærere og elever bliver inviteret til Møn, bliver udstyret med måleapparater og lærer at bruge dem, lærer om lysforurening og biodiversitet, tager hjem og undersøger, og melder tilbage med målinger og eksempler på unødvendig belysning.

Vi kan sammen finde steder hvor der kan ske forbedringer, og henvende os til f.eks. virksomheder med dårlig afskærmning af lys, og forklare hvad de kan gøre bedre. Hvis de laver forbedringer, kan de blive belønnet med et certifikat. 

Det kan måske give en god oplevelse af at kunne skabe forandringer ved at undersøge noget, og sagligt argumentere for ændringer.

Et andet formål er også at give eksempler på praktisk brug af STEM undervisning, i et uformelt læringsmiljø.

Det er interessant at undersøge om man kan fordele arbejdet med at lave videnskabelige undersøgelser ud til børn, unge og deres familier. Den viden kan bruges af mange andre.

Vi vil også meget gerne få en nærmere kortlægning af lysforurening i regionen, og forhåbentligt bremse den udvikling som er i gang, som betyder at mængden af lysforurening stiger med omkring 8% årligt.

Vi vil meget gerne høre fra dig hvis du er interesseret i at samarbejde. Kontakt os for at høre hvordan du kan være med i et af vores kommende projekter.